Eindhoven

E.S.C

Het Eindhovens Studenten Corps is opgericht in 1957 door de eerste studenten van de Technische Hogeschool Eindhoven. Hiermee is het E.S.C de oudste en meest traditionele vereniging van Eindhoven, wat heeft bijgedragen aan de rijke geschiedenis en tradities van de stad.

Het E.S.C heeft een breed aanbod aan mogelijkheden voor zelfontplooiing aan haar leden. Leden kunnen zich bijvoorbeeld verder ontwikkelen binnen een van onze 29 commissies en besturen. Denk hierbij aan het Ballenbakbestuur, dat verantwoordelijk is voor het draaiende houden van de studentenkroeg in de kelder van ons pand. Daarnaast kunnen leden zich ontwikkelen door deel te nemen aan door deze commissies georganiseerde activiteiten, zoals symposia en lezingen.

Deze commissies en besturen dragen ook bij aan grootschalige projecten voor de stad Eindhoven, zoals het bevrijdingsfestival Liberation040. De vereniging, evenals disputen, biedt tevens een uitgebreid scala aan feesten, festivals, sporttoernooien en activiteiten voor heel Eindhoven en vaak zelfs voor heel studerend Nederland. Voorbeelden hiervan zijn AIPHT en Weknow Digni Lacrosse.

Op andere maatschappelijke gebieden is het E.S.C ook actief, bijvoorbeeld door deelname aan Oma’s Soep, Nacht van de Fooi en andere projecten binnen Eindhoven.

1957

Oprichting

500

Aantal leden

13

Disputen

A.S.V. SSRE

In 1957 zijn we ooit als kleine vereniging begonnen en al snel groeiden we hard, en mogen we ons nu de grootste vereniging van Eindhoven noemen. Het grootste deel van haar leven heeft SSRE doorgebracht in ‘De Bunker’, waar al het studentenleven van Eindhoven op één locatie door elkaar liep. Sinds 2018 bevinden wij ons in een monumentaal pand op de Vestdijk 22 midden in de binnenstad van Eindhoven, onze eigen V22😍! 
 
‘De kroeg’ is het thuis van meer dan 500 leden die zich verdeeld hebben over de vele groeperingen die onze vereniging rijk is. Zo worden altijd aan het begin van het jaar met een nieuw lichting ook nieuwe jaarclubs gemaakt. Na deze vorming kan elk lid zich gaan oriënteren op de verdere verbanden die er zijn👩🏼‍🤝‍👨🏽. Hierin is de keuze uit 4 mannen disputen, 4 vrouwen disputen en 3 gemengde disputen. Daarnaast hebben we ook een grote groep met actieve Nihilisten, waarin elk lid zelf kan bepalen hoe actief hij of zij betrokken wil zijn bij de vereniging. 
 
SSRE is een hechte vereniging waar daadwerkelijk iedereen elkaar kent en iedereen gratis een tweede familie in Eindhoven erbij krijgt! 
Dus drink een biertje en vertel me, wat vind jij de beste plek om te zijn?Hier op de kroeg!

 

1957

Oprichting

500

Aantal leden

11

Disputen

E.S.V. Demos

“Demos is opgericht op 14 maart 1963 en kent ongeveer 300 enthousiaste leden, waarvan een groot deel elkaar wekelijks of zelfs dagelijks ziet in ons pand de Keizer in het centrum van Eindhoven. Zo hebben we borrelavonden waar je gezellig kunt bijkletsen met andere leden en een drankje kunt doen, maar ook toffe open #STUK feesten waar je helemaal los kunt gaan. Daarnaast worden er weekendjes weg, vakanties en sporttoernooien georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan de stepestafette of een zeilweekend.

Onze cultuur kent zich door een aantal punten: We zijn een moderne en diverse vereniging waar iedereen elkaar kent. Daarnaast kies je je eigen verplichtingen waardoor bij ons niets moet maar alles kan! Gelijkwaardigheid staat bij ons erg hoog in het vaandel, hierdoor heb je als eerstejaars lid geen andere rechten of plichten dan elk ander lid.

Als laatste zijn wij lid van de Federatie van Unitates en Bonden in Nederland. Binnen dit verband organiseren en bezoeken we door het hele jaar feesten en activiteiten bij onze zusterverenigingen. Ook zijn we lid van Compositum, de plaatselijke kamer van verenigingen in Eindhoven. Vanuit Compositum organiseren we elk jaar de Na Examen Dagen in Eindhoven. ”

 

 

 

1963

Oprichting

300

Aantal leden

7

Disputen