Tilburg

T.S.C. St. Olof

Olof is de oudste en actiefste studentenvereniging van Tilburg. Het is een traditionele vereniging met identiteit, verbondenheid en een rijke geschiedenis. Al sinds 1927 draagt Olof bij aan de ontwikkeling van haar leden. De Sociëteit is gevestigd in het centrum van de stad en vormt een warm thuis voor 700 leden. Met maar liefst 30 commissies bieden wij onze leden ruimte ter ontplooiing. Zo organiseren we elk jaar de Tilburg Career Days op Tilburg University en hebben we een eigen festival genaamd ‘Bakboord’. Daarnaast hebben wij 26 huizen die veelal in het centrum zitten. Door lid te worden bij een dispuut of een jaarclub te vormen maak je vrienden voor het leven! 

1927

Oprichting

683

Aantal leden

26

Disputen

T.S.V. Plato

T.S.V. Plato is opgericht op 17 november 1987. Sinds die tijd is Plato uitgegroeid tot de grootste studentenvereniging van Zuid-Nederland. T.S.V. Plato is opgericht om tegen de gevestigde orde in te gaan en wij staan dan ook voor openheid, diversiteit en gelijkwaardigheid. Sinds 2007 is T.S.V. Plato gevestigd in haar Sociëteit Akademeia, gelegen aan de Schouwburgring in het centrum van Tilburg. Hier kunnen de leden gebruik maken van haar feestzaal, verschillende vergaderzalen, een bruin café, een grote keuken en een ruime tuin. Ieder jaar vinden er verschillende feesten, sporttoernooien en andere activiteiten plaats, zoals een skireis, de Dies natalis en een zeilweekend.

Plato biedt een plek aan een zo divers mogelijk palet aan studenten. Die plek is er een waar men sociale contacten en vaardigheden kan opdoen, waar men zich kan ontplooien op talloze vlakken en daarnaast aansluiting kan vinden bij een netwerk van leden en oud-leden.

Als grootste studentenvereniging biedt Plato dan ook een verscheidenheid aan keuze binnen al deze gebieden aan de hand van jaarclubs, commissies, damesdisputen, herendisputen en genootschappen. Hierdoor krijg je de kans om je te ontwikkelen naast je studie, een vriendengroep op te bouwen voor het leven en om de vetste feesten te organiseren en mee te maken.

Plato biedt de uitdagingen; het lid kiest daarin zelf zijn of haar weg. Omdat Plato weinig verplichtingen kent, biedt het haar leden de vrijheid om zelf te kiezen hoezeer en op welke wijze zij actief willen worden. Het is echter wel zo dat men het meeste uit zijn lidmaatschap haalt als je actief wordt.

1987

Oprichting

702

Aantal leden

20

Disputen