Enschede

DSCC/DJCR 'Audentis et Virtutis'

Het DSCC/DJCR ‘Audentis et Virtutis’, kortweg Audentis, is de oudste studenten gezelligheidsvereniging in Enschede en heeft Enschede als studentenstad op de kaart gezet. ‘Audentis et Virtutis’ betekent vrij vertaald ‘Voor hij die durft en moedig is’. Voor het Enschedese studentenleven houdt dit in dat onze 500 leden mensen zijn die de uitdaging zoeken en zich inzetten voor een mooi studentenleven naast de studie.

Audentis heeft vier karaktereigenschappen die zij ziet als steunpilaren van de vereniging welke overal tot uiting komen, van de leden tot de evenementen. Deze eigenschappen zijn traditioneel, veelzijdig, ondernemend en toonaangevend. Het DSCC/DJCR ‘Audentis et Virtutis’ is een zeer veelzijdige vereniging. Ontstaan uit het DSC ‘Cheiron’ en het DJC ‘Rossinant’ neemt Audentis al 43 jaar de meest prominente plaats in in het Enschedese studentenleven. Vrij vertaald betekent ‘Audentis et Virtutis’ ‘voor hij die durft en moedig is’. Dit motto wordt dan ook in alle facetten van de vereniging ten zeerste uitgedragen. Audentianen zijn ambitieuze, toonaangevende studenten die uitdaging zoeken naast hun studie en die zich in zetten voor een schitterend studentenleven in Enschede.

 

1981

Oprichting

500

Aantal leden

12

Gildes

A.S.V. Taste

A.S.V. Taste is de grootste en meest ondernemende studentenvereniging van Enschede. De vereniging kent verschillende jaarclubs, disputen, genootschappen en commissies.  Taste, opgericht in 1988, is sinds 1996 gevestigd in de Pakkerij aan de Oude Markt. Hier komen de leden verschillende dagen in de week bijeen op Sociëteit Antigoon.  Jaarlijks organiseert Taste een aantal mooie evenementen. Daarnaast worden er, zoals een studentenvereniging betaamt, grote feesten georganiseerd. Daarnaast zet Taste ook activiteiten met een wat serieuzer karakter neer. Denk hierbij aan een goede doelen actie, een besturendag en de Taste Business Tour. Deze activiteiten georganiseerd door Taste leden, zorgen voor leerzame ervaringen en mooie manifestaties.

 

 

 

1961

Oprichting

500

Aantal leden

6

Verticalen