Groningen

G.S.C. 'Vindicat atque Polit'

Het Groninger Student Corps ‘Vindicat atque Polit’ is de oudste studentenvereniging van Nederland. De verening is opgericht op 4 februari 1815. Momenteel telt de vereniging meer dan 2000 leden en tienduizenden oud leden. Wil jij alles uit je studententijd halen dan is Vindicat dé vereniging voor jou. Alles kan, niets moet!

Het verenigingsleven speelt zich af op de sociëteit ‘Mutua Fides’ aan de Grote Markt 27. In 2014 is de nieuwe sociëteit opgeleverd, welke direct naast de oude sociëteit is gebouwd en pal naast de Martinitoren. Met een aantal prachtige grote zalen, drie balkons, een dakterras, een bruin café, twee discotheken en verschillende dinerzalen voldoet het pand volledig aan de huidige wensen van Vindicat.

De vereniging kent tal van substructuren! Vindicat telt 200 officiële corpshuizen, dus als jij lid wordt dan ga je als eerste opzoek naar een huis dat echt bij jou past, groot, klein, gemengd of ongemengd. Hierna vorm je een jaarclub met ongeveer vijftien anderen die tegelijk met jou lid zijn geworden. Met deze groep beleef je de meest fantastische momenten gedurende je studententijd maar ook zeker tijdens de rest van je leven.

Naast de horizontale en verticale verbanden hebben wij ook veel sub-verenigingen waar je je bij kan aansluiten. Zo hebben we o.a. een hockey-, voetbal-, tennis-,  rugby-, waterpolo, en zelfs een touwtrekvereniging. Verder zijn er ook verscheidene culturele verenigingen waarin je jezelf kan ontplooien op gebieden als toneelspelen, muziek maken, fotograferen en nog veel meer.

Op Vindicat heeft studie prioriteit nummer één! Vindicat stimuleert op alle mogelijk manieren de studiemogelijkheden van haar leden, onder andere middels meerdere recruitmentdiners, waar de grootste internationale bedrijven op af komen. De loopbaanontwikkelaar ondersteunt je tijdens je gehele studie d.m.v. samenvattingen, bijlessen, studeerplekken en meer.

Met meer dan 2000 leden, 22 sport- en culturele subverenigingen, 60 commissies en 200 corpshuizen biedt Vindicat de perfecte combinatie tussen feest, sport, studie en ontwikkeling. Een hechte cultuur waar vriendschappen voor het leven ontstaan!

Wil je meer informatie of wil je je alvast online aanmelden? Ga dan naar www.vindicat.nl. Voor vragen kun je mailen naar abactis@vindicat.nl of bellen naar 050-3048051

1815

Oprichting

2100

Aantal leden

200

Corpshuizen

R.K.S.V. Albertus Magnus

R.K.S.V. Albertus Magnus is op 14 december 1896 opgericht. Waar het begon met 8 oprichters is de Vereniging momenteel gegroeid tot meer dan 2600 leden wat haar de op één na grootste Vereniging van Nederland en grootste van Groningen maakt. Albertus Magnus staat bekend om haar open karakter dat gepaard gaat met diverse mores en tradities. Ieder jaar zijn er verschillende evenementen die vast staan. Zo hebben wij bijvoorbeeld een vierdaags feest waar de complete Vereniging wordt omgebouwd, beter bekend als Vierus. Een ander voorbeeld van een evenement is de verjaardag van de Vereniging. Dit evenement heet Dies en staat garant voor vier dagen aan traditionele evenementen en feest. Bij Albertus houdt de studententijd niet op nadat je senior wordt. Zo hebben wij een seniorenstichting die nauw betrokken is bij de Vereniging en daarmee zorgt dat er meerdere evenementen per jaar georganiseerd worden. 

1896

Oprichting

2600

Aantal leden

28

Disputen

A.S.V. Dizkartes

Wij zijn de grootste gelijkwaardige studentenvereniging van Nederland waar je vanaf dag één alles uit je studententijd haalt.

In 1990 heeft een KEI-groepje A.S.V. Dizkartes opgericht en sindsdien is de Vereniging niet meer weg te denken uit het Groninger studentenleven. Vierendertig jaar later heeft Dizkartes meer dan duizend leden en een eigen pand in het hart van het centrum. Toch is de instelling van de Vereniging nooit veranderd. Dizkartes kent geen ontgroening maar is gefocust op het leren kennen van de Vereniging en alle verbanden en leden. Met de pijlers diversiteit, gelijkwaardigheid en dynamiek trekt Dizkartes allerlei verschillende mensen aan. Zo is dit de Vereniging geworden waar iedereen zijn plek kan vinden.

1990

Oprichting

800

Aantal leden

15

Disputen

Unitas S.G.

Unitas Studiosorum Groningana is een traditionele studentenvereniging in Groningen. Een hechte vereniging met studentikoze mores en tradities, waar alle leden gelijkwaardig zijn. De leden zijn drie avonden in de week welkom om te borrelen op de Sociëteit. Maandagavond is dispuutsavond, de disputen eten met elkaar om daarna naar de kroeg te komen voor een drankje en vaak verschillende drankspellen zoals mexx’en. Op woensdag is het jaarclubavond, dan komen de jaarclubs nadat ze samen eten naar de kroeg om een feestje te bouwen. Vrijdagmiddag is de vrijmibo waar je gezellig in onze bieb kan beginnen aan het weekend. Naast deze verbanden heeft Unitas S.G. ook commissies die verschillende dingen organiseren, zoals een gala, een Verenigingsreis of de Dies.

 

1996

Oprichting

200

Aantal leden

6

Disputen

Cleopatra A.S.G.

Al 38 jaar is Cleopatra een bron van gezelligheid en gekkigheid in het hartje van Groningen. Als je lekker even wilt relaxen of als je lekker uit je dak wilt gaan. Bij ons is het allemaal mogelijk. Ons geliefde 14e eeuws pand is 5 dagen per week geopend vanaf 4 uur ‘s middags tot in de late uurtjes. Iedereen is welkom en dat maakt ons als vereniging zeer divers.

Naast een volle agenda met activiteiten is er ook mogelijkheid voor ontwikkeling. Omdat wij geen ontgroening hebben, ben je bij Cleopatra direct een volwaardig lid en mag je direct gaan tappen of in commissies. Verder heeft ieder lid de vrijheid met ideeën te komen voor feestjes, activiteiten of andere initiatieven. Cleopatra is een vereniging waar je jezelf kunt verslingeren aan een legio activiteiten. Een kroeg die helemaal tot jouw beschikking staat en waar jij het feest kunt invullen.

1885

Oprichting

500

Aantal leden