Wageningen

W.S.V. Ceres

Met meer dan 800 actieve Leden is de W.S.V. Ceres de grootste studentenvereniging in Wageningen. Het Wageningse Studenten Corps is opgericht in 1878 en sinds die tijd dé plek om vrienden voor het leven te maken, voor zelfontplooiing en om het maximale uit je studententijd te halen. Met haar rijke geschiedenis, kent onze Vereniging ook prachtige tradities.

Jaarclubs en Gezelschappen vormen hechte vriendengroepen die zeer actief naar onze Sociëteit komen. Met 50+ Verenigingshuizen bieden wij van alle studentenverenigingen in Wageningen de grootste kans op een huis. Dit zijn mannen, vrouwen of gemengde huizen van tussen de 5 tot 18 huisgenoten. Naast de grote feesten en borrelavonden, zetten Leden zich in voor onze Commissies en voor goede doelen. Ook op muzikaal, sportief en creatief gebied zijn er oneindig veel mogelijkheden op onze Vereniging.
Op Ceres vind je de grootste feesten van Wageningen. Van Bandnights tot een groots extern Gala, een 3-daagse Stupéfête, niets is hier te gek. Hierom staan wij ook bekend als de gezelligste Vereniging waar alles kan!

 

 

1878

Oprichting

900

Aantal leden

50

Verenigingshuizen

K.S.V. Sint Franciscus Xaverius

K.S.V. Sint Franciscus Xaverius is met haar 900 leden de grootste studentenvereniging van Wageningen. Al sinds biedt Franciscus voor studenten van de Wageningen Universiteit een thuisbasis, waar elk lid zichzelf kan ontwikkelen, geborgenheid en gezelligheid kan vinden. Van gezellige borrelavonden, gala’s, skivakanties tot commissies om mooie evenementen op te zetten en jezelf te ontwikkelen buiten je studie om. Je zult naast je studie hechte vriendschappen creëren en veel leren van ervaringen van andere studenten of betrokkenheid vinden in een van onze verenigingshuizen.

1910

Oprichting

896

Aantal leden

12

Disputen

SSR-W

Studentenvereniging SSR-W, opgericht in 1931, is met haar 800 leden een van de grootste studentengezelligheidsverenigingen van Wageningen en is dé plek om van je studententijd de beste tijd van je leven te maken. SSR-W kent naast het hebben van de grootste studententuin van de Benelux veel tradities, waaronder jaarclubs, disputen, kroegmores en heeft zusterverenigingen verspreid door heel Nederland. Daarnaast staat gelijkwaardigheid staat bij SSR-W centraal om de perfecte start in Wageningen te maken! 

 

1931

Oprichting

800

Aantal leden

9

Disputen

D.L.V. Nji-Sri

De Landbouwers Vereniging Nji-Sri (D.L.V. Nji-Sri) is een studentenvereniging in Wageningen. De vereniging dankt haar naam “Nji-Sri” aan de godin van de rijst en vruchtbaarheid uit de Indische Mahabharata, waar onze wortels liggen. Ook voor andere organen binnen de vereniging, zoals disputen, jaarclubs, en genootschappen wordt inspiratie opgedaan vanuit de Mahabharata. Wij zijn een kleine vereniging in het centrum van Wageningen met ongeveer 230 leden. Wat ons kenmerkt is de ons-kent-ons cultuur, waardoor je al in je eerste jaar contacten opdoet die je je hele leven bij zullen blijven. De drempel naar onze reünistenvereniging ligt erg laag, dit komt onder andere door de bijeenkomsten die elke maand plaatsvinden, om de band tussen de reünisten en schoolgaande leden te onderhouden.  

 

1905

Oprichting

230

Aantal leden

5

Disputen