Nijmegen

N.S.V. Carolus Magnus

De Nijmeegse Studentenvereniging Carolus Magnus is opgericht op 1 februari 1928 en is met meer dan 600 leden de grootste en meest veelzijdige studentenvereniging van Nijmegen. Het staat bekend om haar vele tradities, maar vooral om haar gezelligheid. De N.S.V. Carolus Magnus telt 10 mannen- en 8 vrouwendisputen, waarmee de vereniging een groot begrip in het Nijmeegse studentenleven. Zowel studenten van de universiteit als van het HBO kunnen lid worden!

Het hart van onze Vereniging ligt bij onze Sociëteit aan de Hertogstraat. Het is de plaats waar de leden elkaar ontmoeten, een biertje drinken en uiteraard regelmatig een feestje vieren. Naast de jaarclubavonden en dispuutsavonden vinden er ook bijzondere activiteiten plaats, zoals cantussen, open feesten, lezingen en bijvoorbeeld een wijnproeverij. Bijna iedere vrijdagavond is de Sociëteit ook voor niet-leden toegankelijk.

 

1928

Oprichting

800

Aantal leden

18

Verbanden en genootschappen

N.S.V. Ovum Novum

N.S.V. Ovum Novum is met ruim 700 leden de grootste in Nijmegen. Onze vereniging is een horizontale vereniging en kent daardoor geen anciënniteit. Ovum Novum is opgebouwd uit jaarclubs. Jaarclubs zijn dan ook de fundering van onze vereniging en staan op de eerste plaats. Na een aantal weken lidmaatschap, maak je al gauw je eigen heren- of damesjaarclub. Naast jaarclubs kent onze vereniging vijf damesverticale verbanden, drie herenverticale verbanden, vijf damesgenootschappen (disputen) en vier herengenootschappen.

1990

Oprichting

700

Aantal leden

17

Verbanden en genootschappen