Utrecht

USC

Het Utrechtsch Studenten Corps is de oudste e studentenvereniging van Utrecht. Naast de drie borrelavonden in de week worden er jaarlijks nog verscheiden evenementen georganiseerd door de leden van het USC. Het credo van het Utrechtsch Studenten Corps is ‘voor leden en door leden’. Er bestaan dan ook vele commissies die de ruimte en de middelen van het USC krijgen om grote feesten, festivals, de UITweek en vele andere activiteiten te organiseren voor leden en niet-leden. Het participeren in een commissie en hiermee het mede-organiseren van een van de eerdergenoemde activiteiten is niet alleen leuk, maar ook een échte uitdaging en zeer leerzaam!

1899

Oprichting

1600

Aantal leden

90

Dispuutshuizen

U.V.S.V./N.V.V.S.U.

De Utrechtsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging / Nieuwe Vereniging van Vrouwelijke Studenten te Utrecht (kortweg U.V.S.V./N.V.V.S.U.) is een bijzondere ongemengde vrouwelijke studentenvereniging. In 1899 bundelden dertien vrouwen hun krachten en richtten zij een vereniging op als reactie op het mannelijke Utrechtsche Studenten Corps. De Vereniging prijkte onder de naam ONS, Ontspanning Na Studie, en had als doel de kennismaking tussen damesstudenten der verschillende faculteiten gemakkelijk te maken en te bevorderen. Sinds 2017 is de U.V.S.V./N.V.V.S.U. de enige vrouwelijke studentenvereniging in Nederland. Dit jaar vieren wij haar 125-jarig bestaan met als Lustrumthema; Anno ONS!
De bloeiende gemeenschap die we vandaag de dag kennen telt ruim 1500 Leden en een reünisten netwerk van ruim 15.000 vrouwen. De Leden van onze Vereniging zijn verbonden via horizontale banden door middel van jaarclubs en via verticale banden door middel van zestien Families. Sinds 1930 zit de Sociëteit Hestia gevestigd op de Drift 19. Jaarlijks terugkerende evenementen zijn onder andere het 3-daags feest (3-Daymensionale), Diesgala, het Summum (buitendag) en een veiling voor het goede doel.

 

1899

Oprichting

1600

Aantal leden

90

Dispuutshuizen

C.S. Veritas

Met ruim 1900 leden is C.S. Veritas de grootste en oudste gemengde studentenvereniging van Utrecht. Onze sociëteit op de Kromme Nieuwegracht 54 is vijf dagen per week geopend. Op Veritas kan je terecht voor gezelligheid, zelfontplooiing en ontspanning. Naast de 134 jaar aan tradities straalt de vereniging een ongedwongen en eigentijds karakter uit. Veritas kent vele verbanden waarin leden zich kunnen verenigen. Zo zijn er jaarclubs, verticalen, disputen, vakdisputen en veel verschillende commissies.

 

1889

Oprichting

1900

Aantal leden

Unitas Studiosorum Rheno-Traiectina (Unitas S.R.)

Unitas S.R. is een traditionele studentenvereniging in Utrecht met zo’n actieve 1000 leden. Bij Unitas S.R. haal je samen alles uit je studentenleven op onze sociëteit ‘Symposion’, gelegen in hartje Utrecht. Er is vrijwel iedere avond wat te beleven: van studie gerelateerde lezingen tot groots uitgepakte meerdaagse feesten en samen sporten met onze sportteams. Unitas kent naast de hoofdstructuur van jaarclubs, ook vele commissies, disputen, verticalen en sub-verenigingen waar je je bij kunt voegen. Kortom: voor ieder wat wils!

1911

Oprichting

1000

Aantal leden

25

Dispuutshuizen

UMTC

Sinds november 1949 maakt studentenvereniging UMTC onderdeel uit van het rijke studentenleven in Utrecht. UMTC behoort tot de zeven grote gezelligheidsverenigingen van Utrecht en telt momenteel 350 leden. Onze vereniging onderscheidt zich van andere verenigingen door haar kleinschalige karakter. Leden omschrijven de sociëteit vaak als hun tweede thuis, waar iedereen elkaar kent. Men loopt graag binnen voor een borrel, een goed gesprek of voor een feestje in de kelder.

1949

Oprichting

351

Aantal leden

6

Disputen

B.I.T.O.N.

Biton is een gemengde studentengezelligheidsvereniging op het centraal gelegen Lucasbolwerk in Utrecht, we hebben een niet-traditioneel karakter. Gelijkwaardigheid staat op Biton voorop: iedereen gaat gezellig met elkaar om , het maakt dus niet uit hoe lang je al lid bent. We hebben dan ook geen ontgroening. Wel hebben we een divers aanbod aan activiteiten: variërend van disco’s, borrels, studiemiddagen, activiteiten zoals schaatsen, pubquizzen,  klusweekenden en traditionele dispuutsavonden tot LAN-party’s en metal-avonden. Bovendien word er elke donderdag gekookt en kan je mee eten. Ook is er een breed aanbod aan drankjes, muziek en leden, waardoor voor iedereen wel een plekje is. Je bepaalt helemaal zelf hoe vaak en wanneer je langskomt vanwege onze grote vrijblijvendheid, en door onze kleinschaligheid ken je altijd wel iemand.

1974

Oprichting

313

Aantal leden

S.S.R.-N.U.

S.S.R.-U. werd opgericht in 1906, en de Nieuwe Afdeling Utrecht der Societas Studiosorum Reformatorum is de materiële voortzetting hiervan. S.S.R.-N.U. is een algemeen christelijke studentenvereniging. In ons historische pand aan de Oudegracht in Utrecht kun terecht voor een vette borrel èn een goed gesprek. Wij hebben leden van vrijwel alle christelijke denominaties, leden die niet christelijk zijn en leden die nog twijfelen over hun geloof. Dat maakt ons een diverse vereniging waar iedereen elkaar respecteert en er veel ruimte is voor discussie. Er worden regelmatig lezingen en kringen georganiseerd, maar zeker ook themaborrels of feesten in onze werfkelder. S.S.R.-N.U. kent een disputenstructuur, wat betekent dat alle leden lid zijn bij één van onze negen disputen.

 

1906

Oprichting

137

Aantal leden

9

Dispuutshuizen