Maastricht

SV Circumflex

​Studentenvereniging Circumflex is de oudste en grootste traditionele studentenvereniging van Maastricht. Sinds haar oprichting in 1971 is zij met haar ondernemende karakter dé vernieuwende en bepalende kracht van studentenstad Maastricht. Bovendien is zij sinds haar intrede in sociëteit De Kaap in 2008, een monumentaal pand op 100 meter afstand van het Vrijthof, de enige centraal gelegen studentenvereniging van Maastricht. Sociëteit De Kaap vormt het epicentrum voor alle leden. Hier kunnen zij eten, vergaderen, borrelen en in speciaal ingerichte studieruimtes studeren.

Kenmerkend voor Circumflex is de duale verenigingsstructuur van jaarclubs en disputen. Met je jaargenoten vorm je in de eerste acht weken van je lidmaatschap een jaarclub. Daarna kun je gevraagd worden voor een dispuut, een verband dat door de jaren heen gaat en je verenigingsleven een extra dimensie kan geven. Met deze groepen ga jij een prachtige studententijd tegemoet vol borrels, 21-diners, toernooien, vakanties en nog veel meer. Bij Circumflex maak je vrienden voor het leven!

 

1971

Oprichting

450

Aantal leden

13

Disputen

S.V. KoKo

Studentenvereniging KoKo, opgericht in 1976, is de mooiste en één van de grootste studentenverenigingen van Maastricht. SV KoKo heeft geen ontgroening en is een non-traditionele vereniging maar kent wél talrijke tradities. Daarnaast kenmerkt KoKo zich door de focus op diversiteit. Deze diversiteit komt overal in de vereniging terug. Zo hebben wij leden met veel verschillende studies, achtergronden en interesses, maar ook onze activiteiten variëren van borrels tot feesten en van sporttoernooien tot cultuuractiviteiten.

Lid worden van KoKo betekent jezelf ontwikkelen op verschillende gebieden. Zowel binnen als buiten de vereniging leer je veel mensen kennen en breid je je netwerk goed uit. Daarnaast zijn er erg veel mogelijkheden om je organisatorische vaardigheden te ontwikkelen, zowel binnen commissies als disputen.

1976

Oprichting

400

Aantal leden

10

Disputen

M.S.V. Tragos

In 1982 werd het initiatief genomen voor het op poten zetten van een traditionele studentenvereniging voor heren omdat er op dat moment nog geen traditionele studentenvereniging in Maastricht was. De Maastrichtse Herensociëteit voor Studenten Tragos (M.H.S. Tragos) was geboren. Na een jaar werd er gefuseerd met de Vrouwelijke Studenten Vereniging Katzika (M.V.S.V. Katzika) en de Maastrichtse Studenten Vereniging Tragos was een feit. De M.S.V. Tragos mag zich dan ook met trots de oudste traditionele studentenvereniging van Maastricht noemen. 

1982

Oprichting

500

Aantal leden

17

Disputen