Reactie LKvV op situatie Utrechtsch Studenten Corps

LKvV | Gepubliceerd: Utrecht, 15 maart 2024 om 22:01 | Update: Utrecht, 2 april 2024 om 13:38

Het bestuur van de LKvV wijst zonder aarzeling en beslist dit soort grensoverschrijdend gedrag af en beschouwt dit als volstrekt onacceptabel, nadat het via lokale media heeft vernomen dat enkele leden van het USC, een lidorganisatie van de LKvV, een smakeloze powerpoint presentatie hebben opgesteld. Het bestuur van de LKvV heeft goed contact gehad met de senaat van het USC en het bestuur van U.V.S.V./N.V.V.S.U. en is blij over de manier waarop de senaat van USC en het bestuur U.V.S.V./N.V.V.S.U. deze kwestie aanpakt. Vrouwonvriendelijke opmerkingen en grensoverschrijdende uitingen mogen geen plaats hebben binnen een studentenvereniging. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers van deze kwetsbare praktijken. De betrokken leden van USC zijn naar verluidt direct geschorst, met vooruitzicht op verdere verenigingsrechtelijke maatregelen. 

Het bestuur van de LKvV is op de hoogte van het doorstuurbericht ‘Brief USC’ en heeft hierover goed contact gehad met de senaat van het USC en het bestuur van U.V.S.V./N.V.V.S.U.

 

Lees ook

LKvV

Kennismakingsgesprekken met Comité van Aanbeveling

LKvV

Studentenverenigingen halen meer dan 1 miljoen euro op voor het goede doel

LKvV

Studenten pleiten voor meer gedeelde huisvesting

Missethoreca

Vierde convenant Preventie Gehoorschade Versterkte Muziek

ANP

Ondertekening van het Studentenpact